• Pređite na glavnu navigaciju (pritisnite Enter)
  • Pređite na glavni sadržaj (pritisnite Enter)
  • Pređite na podnožje (pritisnite Enter)
  • Početak
  • Novosti & Događaji
  • Miele à la carte
  • Miele à la carte
  • Miele moda
  • Promocije & Kampanje
  • Nagrade & pobednički test

Belo brašno

Keine Nährstoffe im Weißmehl?

U belom brašnu nema hranljivih materija?

Celo zrno je zdravije u svakom pogledu! Naravno. Pšenično, i brašno od spelte, mleveno od celog zrna sadrži obilje vitamina, minerala i vlakana.

Ali da li su svetlije varijante bez klica i mekinja, potpuno beskorisne ili čak opasne? To uopšte nije tačno u ovom slučaju?

Srećom, naše telo je spremnije na kompromise od nekih gurua ishrane; ono takođe uživa u umereno zdravoj hrani ako je dobro podnosi. Ne voli svaki stomak celo zrno. Ono može „pasti teško na stomak“ i dovesti do grčeva u stomaku kod osetljivih ljudi. Stoga oni koji više vole beli hleb mogu da ga jedu mirne savesti. Tvrdnja da se beli hleb sastoji samo od „praznih“ ugljenih hidrata je potpuno pogrešna.

Evo poređenja koje to potvrđuje: Belo brašno (tip 405 i 550) i dalje sadrži trećinu minerala celog zrna, zadovoljavajuće količine vitamina B i toliko vlakana da može da se kvalifikuje kao „izvor prehrambenih vlakana“ čak i prema najstrožim smernicama EU. Ono zapravo sadrži 3% više vlakana od mnogih vrsta voća i povrća.

Tekst: Elizabet Lange

Slični članci Deseti pokušaj i – ukusno je!Jedite bobice!Balastne materijeDobar noćni san za vašu linijuGorke supstance za vašu linijuMahunarke
 
  • Na vrh strane
  •  
  •  
  • Odjavljivanje
  • Profesionalna oprema
  • Početak
  • Aparati za domaćinstvo
  • Prodavnica
  • Novosti & Događaji
  • Usluge za korisnike
  • Prodavnica
  • Miele@home
  • Kontakt
  • O nama
  • Dobri razlozi da izaberete Miele
  • Distributeri
  • Arhitekte & Građevinari
  • Dobavljači
  • Karijera
  • Mediji
  • Miele Corporate
  • Zaštita podataka
  • Uslovi korišćenja
  • Pravna napomena
  • 125
  • Pronađite distributera
  • Mapa sajta