Potpun učinak

Maximal-Effekt

Potpun učinak

Postoje trendovi koji traju više od jedne sezone i samo malo menjaju izgled. Naš trenutni favorit je modna vrteška: Blokovi boja - u zimu.

Sećate li se avangardnih odevnih predmeta jarkih boja koji su bili moderni prošlog leta? Ljubičasti topovi su se zaljubili u izražajno zelene suknje i blejzere, narandžaste pantalone takmičile su se bojom sa azurno plavim bluzama i crvenim lakiranim cipelama, elektronske knjige su predstavljale svoj moderan izgled u tri boje. Narastajuće eksplozije boja koje koncept koloritnih blokova na odeći ujedinjuje - bile su prilično u trendu i popravljale su raspoloženje.

Mnogi dizajneri, srećom, odbijaju da odustanu od višebojne odeće tokom hladnih zimskih meseci. Treba nam samo malo boje da bismo osvežili naš monoton svakodnevni život - posebno zimi. Međutim, i ovde važi sve ono što važi i za veoma moderne letnje stilove: Nemojte nikad kombinovati više od tri boje odeće odjednom - ili ćete lako opteretiti čula à la Rainbow Brite.
I baš zbog toga smo zamenili jake nijanse koje su dominirale na letnjim haljinama, suknjama i bluzama malo prigušenim, mekšim bojama: Bordo crvena ide neverovatno dobro sa nijansama plave kojima smo dodali sivu kao umirujući element; narandžasta stvara harmoniju sa smeđom i tamnoljubičastom; takođe, bor zelena, tamnoplava, senf žuta i crna igraju svoju ulogu kao neohodan kontrast zimskoj paleti boja.
Posebno je lako stvoriti pravi izgled ako kombinujete nekoliko nijansi iz iste grupe boja. A ako je odeća dobro uklopljena, naši omiljeni moderni letnji gornji delovi odeće mogu se uključiti kao slojevi za utopljavanje ispod kardigana i pulovera u ovoj novoj raskoši boja.

Osobe kojima je mešanje boja svih odevnih predmeta suviše smelo, mogu da ostvare blokove boja na drugačiji način: Puloveri, haljine, kožni kaiševi, rukavice, cipele i novčanici sa velikim, smelim grafičkim šarama kombinuju nekoliko blokova boje - samo što to ne rade na jednom odevnom predmetu. Savršen način da dodate blještavilo boja klasičnom jednobojnom izgledu, a pri tome veoma modernom. Čak i na modelima koje kreiraju Stella McCartney i Marni, boje su rapoređene u jasnim linijama i blokovima i geometrijskim oblicima. Kvadrati, trouglovi i pravougaonici donose red u fantastično mnoštvo boja i najbolja su formula za pravljenje strukture.

Tekst: Kim Leclaire