Salata sa vinegretom sa aromom kafe, rebraste nudle sa aromom espressa i majčine dušice, žele sa aromom kafe i goveđi bujon i osobuko u začinjenom sosu sa aromom kafe? Ono što u prvi mah zvuči neobično zapravo su nove kreacije recepata koje kreiraju aromatičan, fino izbalansiran užitak u ukusima. Kafa u prahu ili espresso ne koriste se na nama poznat način, ne pripremaju se kao piće ili kao sastojak u dezertima ili tortama. Sama gorka zrna kafe koriste se za davanje ukusa prilikom pripreme jela sa kafom. Njihov neverovatno raznovrstan opseg različitih aroma – kaže se da postoji između 800 i 1200 aroma – prvobitno je iznedrilo umeće pečenja. Ponekad se mogu javiti arome koje podsećaju na biber, dimljeno jelo, čokoladu, bilje ili orah, a nekom drugom prilikom mogu se javiti nagoveštaji vanile, karanfilića ili karamele koje daju vašem jelu posebnu notu.