Ovaj čovek ima više različitih života: bio je muzički i vizuelni umetnik, ali i profesionalni igrač pokera i golfa. Diter Majer sada poseduje stotinu ponija pomoću kojih se igra polo, velike zemljišne posede, ekološku farmu goveda i farmu ovaca; ekološki uzgaja soju, lan i kukuruz, a jedan ekološki vinograd naziva svojim – i sve to u Argentini.
U Cirihu poseduje restoran „Bärengasse” i prodavnicu delikatesa sa sopstvenim proizvodima koja nosi isti naziv kao njegov argentinski vinograd: „Ojo de Agua” (vodeno oko).
„Čim nešto uspem da savladam, moram da započnem nešto novo.” Majer sebe smatra planinarom: zavisnik je od osvajanja nepoznatih vrhova kako bi saznao nešto novo o samome sebi. „Idealista sam dok god to sebi mogu da priuštim. Pazim na to da idealista u meni ne premlati realistu do smrti.”
Težeći da kombinuje enologiju i ekologiju, ceneći prirodu i kultivišući proizvod, on u mestu Alto Agrelo u argentinskom regionu Mendoza pravi jedinstvena vina od sorti malbek i kaberne-sovinjon. Njegov moto je „zadovoljstvo stvara rad”. Osoba može da uživa u stvarima samo ako ih razume i poštuje. To se odnosi na gudački kvartet koji svira Betovena baš kao i na vino koje ima ukus grožđa, svežeg voća i tračak arome drveta.
Alto Agrelo se smatra najboljim vinogradarskim regionom u Mendozi. Mnogi veliki proizvođači tamo kupuju grožđe ili su im čak i sedišta u tom regionu. Suvo, kamenito i peskovito zemljište je izuzetno bogato mineralima koje je milionima godina taložila otopljena voda sa Anda.
Ta voda takođe napaja reke i rezervoare podzemne vode u regionu i vinogradari je koriste za navodnjavanje svojih vinograda. Bez navodnjavanja ne bi baš mnogo toga moglo da raste u ovom prašnjavom i suvom regionu. Samo pažljivo navodnjavanje po sistemu „kap po kap” osigurava ujednačen kvalitet grožđa.
U Nemačkoj su trenutno dostupna tri ekološka crvena vina Ditera Majera iz 2009. godine: „Puro Corte”, „Puro Corte d’Oro” i „Puro Malbec”.