Džin je ponovo popularan - čist, baš kao i u koktelima. Ovaj svetski bum podstakli su brojni novi brendovi džina koji očaravaju nepce neobičnim biljnim mešavinama.
Od svih brojnih novih brendova džina koji su se pojavili tokom proteklih nekoliko godina, G’Vine Floraison, napravljen od francuskog konjaka, najverovatnije je otišao najdalje od originalnog džina, koji je destilovan u 17. veku u Holandiji kao „genever“, od žitarica i bobica kleke. Da bi se proizveo G’Vine Floraison, vino se prvo destiluje četiri puta, a zatim još jednom zajedno sa destilovanim floraisonom, bobicama kleke, đumbirom, sladićem, kardamomom, kineskim cimetom, korijanderom, limetom, muškatnim oraščićem i javanskim biberom. Rezultat je veoma pitak džin sa izrazitim cvetnim notama i blagim mirisnim notama.
Skoro sve nove vrste džina sadrže brojne (često tajne) začine, biljke, citruse, orašaste plodove i cvetove. Gabriel Boudier u francuskom gradu Dižonu začinjava svoj destilat bobicama kleke, ukusom limuna i pomorandže, korijanderom, anđelikom, korenom ljubičice, kao i anisom, a boji ga šafranom - te ga naziva Šafranov džin. Amerikanac Guy Rehorst koristi slatki bosiljak i viskonsinski ginseng za svoj Prvoklasni Milvoki džin, a Austrijski plavi džin sadrži čak 27 začina iz 11 zemalja. Kreativnost ovih destilatora očigledno ne poznaje granice kada je u pitanju izbor začina.
Pored mnoštva začina, čuvanje u buradima je još jedna karakteristika ovih novih vrsta džina: Tad Seestedt iz kompanije Ransom Wines & Spirits u Šeridanu, Oregon, čuva svoj Stari Tom džin u hrastovim buradima koja su ranije korišćenja za sazrevanje vina Chardonnay i Pinot Noir. Njegov kolega, Paul Hletko u Evanstonu, Ilinois, koristi burad od starog burbon viskija napravljenu od američkog hrasta za svoj FEW džin koji sazreva u buretu, baš kao i Dave Rigo i Greg Lehman (bivši rukometni profesionalac iz Švajcarske) iz Watershed destilerije u Kolumbusu, Ohajo, za svoj Burbon džin iz bureta. Druge destilerije koriste burad za šeri ili madeiru. Drvo daje džinu dodatnu aromu i više punoće.